Color Consult CMYK vit outline

enfocus pitstop Pro pos-13

Flera stora nyheter och förbättringar i PitStop 

Läs mer om nya PitStop här...

Enfocus PDF Review

Låt kunden godkänna jobben i webläsaren med korrekt visning

Stor nyhet från Enfocus

PDF Review snabbar upp processen


På Drupa visade Enfocus upp den revolutionerande PDF Review som snart är klar för release. PDF Review utökar möjligheterna för ett helautomatiskt filflöde där kunden kan snabbt och enkelt godkänna PDF-filen för tryck. Det de ser på sin skärm är det som kommer att tryckas.


Det fungerar så här, när PDF-filen gått igenom Switch för kontroll m.m. så skickar Switch ett email till kunden med en länk till PDF Review. När man klickar på länken öppnas PDF Review i kundens webläsare och de får upp en rendering av dokumentet. Där visas filen korrekt som den kommer att tryckas, övertryck visas, typsnittet som kommer att tryckas. Man kan se separationer, färgmängd osv. Om allt ser rätt ut godkänner kunden jobbet och det går vidare i Switchflödet till produktion.

Effektiv och snabb jobbhantering

Om kunden tittar på PDF-filen i en enkelt program som Apples Preview eller om Acrobat inte är korrekt inställd så kan filen visas som det ser ut nedan.

pdf preview 01


Här är visningen i Apple Preview:
pdf preview 03


Korrekt visning av filen ska vara så här, här visas övertryck på ett korrekt sätt.

pdf preview 02 

Som synes är det stor skillnad på vad som kunden kan ha sett och hur trycket kommer att levereras.

PDF Review i webläsaren

När kunden klickat på länken i emailet visas PDF-filen så här i webläsaren.

pdf preview 05


Som du ser så visas filen helt korrekt med övertrycket. Man kan även visa total färgmängd med varning. Med muspekaren kan man se separationens blandning i panelen till höger.

pdf preview 09 

När kunden har tittat klart på sitt jobb kan de göra olika val över hur jobbet ska gå vidare. De olika valen baseras på de utgående kopplingarna i Switchflödet, i detta exempel har kunden fyra olika val. När man klickar på respektive knapp skickas filen vidare i flödet till den grenen för fortsatt hantering i Switch eller kanske manuell korrigering beroende på vad flödet har för alternativ.

pdf preview 07


Gränssnittet i webläsaren går att anpassa med er egen profil och färgsättning. Det kommer även att erbjudas i olika språkalternativ med Svenska som ett av dom, vilket som visas beror på webläsarens språkinställning.


Hör av dig för att få en demonstration. Enfocus vill även ha företag som kan testa produkten. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.