Color Consult CMYK vit outline

Butiken är stängd

Butiken är stängd. Om du vill beställa Epsonbläck eller provtryckspapper kan det fortfarande ordnas.
Gör din beställning med ett email.

Enfocus PDF Review

Låt kunden godkänna jobben i webläsaren med korrekt visning

Enfocus PDF Review

PDF Review är en modul för Enfocus Switch som ger en provtrycksfunktion i kundens webläsare. Kunden kan ge godkänt eller ej för jobbet samt lägga till noteringar om vad som eventuellt behöver korrigeras.

 

Genom att jobbet körs i Switch sker all hantering automatiskt, ni behöver inte skicka email och leta upp rätt version av PDF-filen, eller kanske behöva skapa en lågupplöst kopia för att kunna maila filen till kunden. Om jobbet har lite metadata bifogat i Switch kan rätt emailadress användas för att kunden ska få länken till PDF Review-visningen av jobbet.

PDF Review renderar en webvisning av den aktuella jobb-PDF:en som kunden kan titta på. Switch skickar alltså inte själva PDF-filen till kunden utan den stannar kvar på er server, detta ger stora säkerhetsfördelar för alla inblandande.

I webläsaren kan sen kunden se exakt hur jobbet kommer att se ut i tryck, om ett typsnitt är fel eller om ett objekt har fel övertrycksinställning. Man kan kontrollera separationer, se total färgmängd och en rad andra viktiga detaljer som behöver en visuell kontroll.

När sen kunden är nöjd med jobbet så godkänner man det och filen skickas vidare i Switch till sin slutdestinaion. Om kunden inte godkänner filen så hamanr den i en annan mapp i Switch, allt beroende på hur man har konfigurerat flödet i Switch.

I webläsaren har kunden även möjlighet att göra noteringar på sidorna, dessa noteringar följer med PDF-fieln tillbaka och kan sen av prepress-avdelningen läsas i Acrobat som instruktioner över vad som behöver ändras.

Testa själv

En demoserver finns där du själv kan ladda upp en fil och få tillbaka en länk för att se jobbet i PDF Review. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Effektiv och snabb jobbhantering

Om kunden tittar på PDF-filen i en enkelt program som Apples Preview eller om Acrobat inte är korrekt inställd så kan filen visas som det ser ut nedan.

pdf preview 01


Här är visningen i Apple Preview:
pdf preview 03


Korrekt visning av filen ska vara så här, här visas övertryck på ett korrekt sätt.

pdf preview 02 

Som synes är det stor skillnad på vad som kunden kan ha sett och hur trycket kommer att levereras.

PDF Review i webläsaren

När kunden klickat på länken i emailet visas PDF-filen så här i webläsaren.

pdf preview 05


Som du ser så visas filen helt korrekt med övertrycket. Man kan även visa total färgmängd med varning. Med muspekaren kan man se separationens blandning i panelen till höger.

pdf preview 09 

När kunden har tittat klart på sitt jobb kan de göra olika val över hur jobbet ska gå vidare. De olika valen baseras på de utgående kopplingarna i Switchflödet, i detta exempel har kunden fyra olika val. När man klickar på respektive knapp skickas filen vidare i flödet till den grenen för fortsatt hantering i Switch eller kanske manuell korrigering beroende på vad flödet har för alternativ.

pdf preview 07


Gränssnittet i webläsaren går att anpassa med er egen profil och färgsättning. Det kommer även att erbjudas i olika språkalternativ med Svenska som ett av dom, vilket som visas beror på webläsarens språkinställning.


Hör av dig för att få en demonstration. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.